Smetanové nanuky s borovicovým pylem

Smetanové nanuky s borovicovým pylem

 

Máte rádi borovicový pyl? A máte rádi zmrzlinu? Vyrobte si nanuky, které doslova nakopnou vaši imunitu, omladí vaši pleť a navíc zaženou chuť na sladké. Léto ještě nekončí, tak nakupte suroviny a pusťte se do toho. Příprava zabere jen pár minut a zvládne to i zmrzlinářský začátečník.  Tyto poměry vystačí na 5 porcí = 5 nanuků.


Suroviny: 

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 krabička krémového sýra
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 1 lžíce borovicového pylu
  • Hrst kešu/piniových oříšků

 

Postup: 

  • Nejprve vyšleháme samotnou smetanu ke šlehání.
  • V druhém kroku přidáme lučinu a opět vyšleháme.
  • Oříšky nasekáme nadrobno a přimícháme ke směsi.
  • Poté přidáme vanilkovou pastu a cukr.
  • Na konec přisypeme borovicový pyl a vše znovu vyšleháme.
  • Směs nalijeme do vychlazeného zmrzlinovače a zapneme program.
  • Pokud zmrzlinovač nemáme, vlijeme směs rovnou do nanukových formiček.
  • Pokud zmrzlinovač máme, počkáme, až program skončí, a pak vlijeme do formiček.
  • Nanuky uložíme do mrazáku na několik hodin, nejlépe do druhého dne.

 

Tip: Aby šly nanuky z formiček lépe vytáhnout, polijte nejprve formičku teplou vodu.