Jak otestovat účinnost extraktu?


Pokud chcete otestovat účinnost bylinného extraktu, můžete zvážit následující kroky: 


1. Identifikujte účinek: Nejprve si určete, jaký účinek očekáváte od bylinného extraktu.


2. Rešerše: Proveďte rešerši o bylinách a jejich účincích, abyste se seznámili s příslušnými studiemi a informacemi. Podívejte se na dostupnou literaturu a výzkum týkající se dané byliny a jejích přínosů.


3. Konzultace s odborníkem: Je vždy dobré konzultovat své záměry s odborníkem, jako je například lékař, fytoterapeut nebo léčitel. Odborníci vám mohou poskytnout další informace o bylinných extraktech a doporučit vám vhodné způsoby jejich testování.


4. Experimentování na sobě: Začněte postupně zkoušet bylinný extrakt na sobě. Pokud očekáváte konkrétní účinek, sledujte, zda se projevuje po užití bylinného extraktu. Je užitečné vést si deník, kde zaznamenáváte své pozorování a zkušenosti.


5. Dlouhodobé sledování: Účinky bylinného extraktu se mohou projevit až po delším pravidelném užívání. Je vhodné sledovat účinky po delší dobu, abyste získali přesnější představu o tom, jak extrakt působí na vaše tělo a jak se vám s ním daří.


6. Srovnání s placebem nebo kontrolou: Pro větší přesnost můžete provést srovnávací testy s placebem (neúčinnou látkou). To vám umožní porovnat skutečný účinek bylinného extraktu s placebo efektem nebo s přirozeným průběhem situace.


Někdy je potřeba trochu experimentovat a zjistit, jaká dávka mi vyhovuje. Začněte s malou (bezpečnější) dávkou a po několika dnech, týdnech nebo jak dlouho budete chtít, ji trochu zvyšte. 


Pozorujte na sobě tyto indicie:


  • Jak se vám spí? Odpočíváte lépe? Usínáte snadněji? Vydržíte spát? Probouzíte se odpočatější?


Pokud cvičíte: 

  • Jaká je úroveň vaší únavy během tréninku? Je to snadnější než obvykle? Cítíte se výkonnější? Jak bystrá je vaše mysl? Více se soustředíte, snadněji udržíte pozornost? Cítíte větší motivaci nebo radost?


Zotavení: 

  • Jaká je úroveň vaší bolestivosti ve srovnání s předchozím stavem? Máte pocit, že rychleji dosahujete výsledků?


  • Jste méně "na hromadě"? Pozorujete rozdíly u současných tíživých věcí? Cítíte méně bolesti? Méně přetížení? Jste schopni se stýkat s nemocnými lidmi a neonemocnět?


  • Jaká je vaše energetická úroveň? Dokážete vydržet celý den se stálou energií?


  • Zdá se vám práce najednou o něco snazší? Jste v práci hovornější? Jste soustředěnější? Jak se cítíte v práci, došlo k nějaké změně?


  • Jaká je vaše mysl? Zdá se vám jasnější, jako by se z ní zvedla mlha? Vybavují se vám věci, když se snažíte vzpomenout si na něco, s čím jste dříve museli bojovat? Všímá si nějakých změn vaše okolí?


  • Je váš sexuální život uspokojivější? Častější? Všiml si váš partner něčeho jiného?


  • Jaký je váš emocionální stav? Zdáte se šťastnější nebo spokojenější než obvykle? Jak se celkově cítíte?


I ten nejjemnější náznak může být známkou posunu v těle.

Nezapomeňte, že u bylinek vládne především TRPĚLIVOST. Čas je naším přítelem, protože když si ho rozložíme, máme ho vždycky tak akorát.

Možná vám bylinky pomohou si sebe i více vážit. Pokud ano, znamená to, že pro vás něco dělají.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.